Sambal brandal kabeljauw met citroenboontjes

kabeljauw_sambal (2K)

  • 4 stukken (totaal ca. 600 g) kabeljauwfilet (diepvries)
  • 1 zak (250 g) mihoen
  • 1 kleine citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 eetl. sambal brandal
  • wokolie
  • 600 g dun gesneden snijbonen
  • 2 eetl. gembersiroop

Laat de vis ontdooien.
Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Wrijf de kabeljauw helemaal in met de sambal.
Verhit en scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw op een vrij laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar in 4 - 6 minuten (afhankelijk van de dikte van de stukken vis).
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de knoflook 1 minuut.
Schep uit de pan.
Wok vervolgens de snijbonen met de geraspte citroenschil en wat zout 5 minuten.
Voeg 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel gembersiroop toe.
Even doorwarmen.
Voeg aan de pan met kabeljauw de rest van het citroensap en de gembersiroop toe.
Pan zachtjes schudden.
Verdeel de mihoen over 4 borden, leg de kabeljauw ernaast, schep de citroensnijbonen ernaast en strooi de plakjes knoflook erover.

Op tafel
Ketjap manis (Conimex Gold Edition) heeft een krachtige fijne smaak die erg lekker is om aan tafel (naar smaak) aan de mihoen toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Gebruik sambal manis als het iets minder pittig moet zijn, maar wel net zo lekker kruidig.
Het zoette van sambal manis is ook zeer smakelijk door de snijbonen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Aziatische vlaflip toe.

Bron: Conimex

Terug