Sajoer tjampoer met kabeljauw en wokgroenten

sajoer_tjampoer2 (2K)

  • 400 g witte rijst
  • wokolie
  • 600 g wokgroenten (met broccoli)
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer tjampoer
  • 4 kabeljauwfilets (elk ca. 100 g)
  • ketjap asin

Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 2 minuten.
Roer er 20 cl water en de boemboe door en laat de sajoer 3 minuten koken.
Leg 4 grote vellen aluminiumfolie op het aanrecht en leg in het midden van elk vel een deel van de sajoer.
Leg hierop een kabeljauwfilet en bedruppel elke filet met wat ketjap.
Vouw de vellen goed dicht zodat er geen vocht kan ontsnappen.
Leg de pakketjes op de bakplaat in het midden van de hete oven.
Laat de pakketjes in ca. 10 minuten gaar worden.
Leg op elk bord een dicht pakketje en laat ze aan tafel het eigen pakketje open maken.
Geef de rijst er apart bij.

Op tafel
Lekker met pittige sambal badjak voor de extra pit en atjar tjampoer als een frisse salade erbij

Lekker anders kan ook:
Vervang de kabeljauw door roodbaarsfilets.
Ook lekker met gewokte knoflooknoedels van week 48, in plaats van rijst.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Flensjes met karamelappeltjes.

Bron: Conimex




Terug