Kabeljauw-preischotel met Thaise tonen

  • 1 zak prei in roomsaus, room verwijderd
  • 1 zak losgevroren kabeljauw
  • 2 eetl. groene currypasta,
    meer of minder naar smaak
  • 1 blikje kokosmelk (400 g)
  • 2 dl. visbouillon
  • 4 eetl. Thaise vissaus (Nam Pla)
    meer of minder naar (zoute) smaak
  • 1 eetl. arachideolie
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 6 eetl. panko of paneermeel

Meng visbouillon, nam pla en kokosmelk, breng het mengsel tegen de kook aan en pocheer hierin de (bevroren) vis gaar, schep ze uit de pan en zet apart.
Verhit in een wok of hapjespan 1 eetlepel arachideolie en roer hierin de currypasta los.
Voeg de (bevroren) prei toe en bak ze zachtjes 5 minuten, voeg het bouillonmengsel toe en laat hierin de prei gaar worden en de vloeistof voor ¾ "wegkoken".
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Meng panko en sesamzaad.
Doe de helft van de prei in een ovenschaal, leg hierop de vis en dek af met de rest van de prei en strooi het panko-sesammengsel erover.
Sprenkel er wat olie op en zet de schaal in de oven tot de paneer goudbruin is.
Serveer met gekookte rijst gemengd met fijngesneden korianderblad en de zachte sprietjes van sereh, geroosterde knoflook en een theelepel sesamolie.
Als er visbouillon van een blokje wordt gebruikt de vissaus weglaten anders wordt het te zout.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug