Kabeljauw gerold in paksoi met parmesano saus

  • 4 kabeljauw filet van 150 g elk
  • 8 grote paksoi bladeren
  • 2 gepelde tomaten zonder zaad

voor de saus

  • wat geraspte parmesano
  • bosje verse basilicum
  • ¼ l vis fumet
  • 1 ons boter
  • 1 theel. maisbloem
  • zwarte peper

Blancheer in luttele minuten de paksoi bladeren in kokend water.
Leg elke twee bladeren in een kruis.
Leg in het midden een stuk vis met een halve tomaat er boven op met wat zout.
Maak de pakketjes dicht.
In een stoompan in +/- 15 minuten gaar koken.
Giet een kwart glas fumet in een kopje en los al roerend de maisbloem op.
Breng de rest van de fumet aan het koken met de boter en de kaas, op een hoog vuur.
Als het iets ingekookt is voeg de opgeloste bloem erbij, nog 5 á 10 minuten laten indikken.
Breng het op smaak met de fijngehakte basilicum, zwarte peper uit de molen en eventueel zout.
Vispakket in de saus laten "zwemmen".

Je kan ook variaties doen met andere sauzen, eigenlijk gaat het heel goed met witte sauzen.
Een andere passende saus (geen witte saus dus) kan:
3 teenjes knoflook licht gekneusd goud bakken in 3 eetlepel olijfolie,
van het vuur halen en voeg er 1 theelepel pimenton de la Vera bij,
als het iets afgekoeld is (anders wordt pimenton bitter) roer het en giet het op de vis pakketjes.

Bron: Fausto

Terug