Nasi met gewokte kabeljauw, limoen en koriander

gewokte_kabeljauw (1K)

  • 400 g rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
  • 400 g kabeljauwfilet
  • wokolie

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Wel de groentemix (uit het pakje) minstens 10 minuten in 1 dl heet water.
Snijd de visfilet in blokjes van 3 - 4 cm.
Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de visblokjes voorzichtig in ca. 3 minuten gaar.
Haal ze uit de wok en houd ze warm.
Zet de wok terug op het vuur, voeg de groenten toe en wok ze 3 minuten.
Rasp ondertussen de schil van de limoen boven de wok.
Voeg de gewelde groentemix, de kruidenmix (uit het pakje) en de rijst toe.
Warm het geheel goed door.
Halveer de limoen en pers deze boven de nasi uit.
Schep voorzichtig de gare visblokjes door de nasi.
Verdeel de nasi over 4 borden en bestrooi met de koriander.

Op tafel
Geef er atjar tjampoer of taugé als een frisse salade bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de limoen door een citroen en de koriander door bieslook.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Aziatische vlaflip toe.

Bron: Conimex

Terug