Kabeljauw met mosterdsaus

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 10 g boter
  • 4 x 200 g kabeljauwfilet
  • 1 l visbouillon van 7 (Knorr)blokjes
  • 2 royale eetl. (grove) mosterd
  • 4 dl visfond
  • 2 dl Noilly Prat of droge witte wijn
  • ¼ crème fraîche
  • 125 g ijskoude boter in blokjes
  • fijngeknipte peterselie

Fruit het gesnipperde sjalotje glazig in 10 gram boter.
oeg de visfond en de Noilly Prat/wijn toe en laat tot ¼ inkoken.
Voeg de crème fraîche toe en laat de saus opnieuw tot de helft inkoken.
Zeef de saus.
Breng de visbouillon aan de kook, leg de kabeljauw erin en doe het vuur uit,
leg het deksel op de pan en laat 45 minuten staan.
Verwarm de saus opnieuw, roer er van het vuur af de mosterd door en monteer met de koude boterblokjes.
Schep de kabeljauw uit de bouillon (wordt verder niet gebruikt) op goed voorverwarmde borden.
Schenk de saus er over- en omheen.
Strooi de fijngeknipte peterselie over de vis.
Serveer meteen met gekookte aardappelen of stevige aardappelpuree en bijv. gestoofde winterwortel.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug