Kabeljauw- en koolschotel

  • 10 geweekte (30 minuten) shiitake paddestoelen
  • 500 g kabeljauwfilet in stukjes van 2½ cm
  • 3 kleine preien in stukjes van 5 cm
  • 250 g Chinese kool
  • 250 g uitgelekte tofu
  • 50 g geweekte (5 minuten) rijstnoedels
  • 1½ dl dashi of kippenbouillon
  • 2 fijngesneden bosuitjes
    • voor de saus
  • 2 eetl. rijstazijn
  • 2 eetl. sojasaus
  • 4 eetl. mirin of zoete sherry
  • 2 eetl. citroensap
  • 4 eetl. sake of droge sherry
  • 1 stukje konbu (zeewier)
  • 100 g daikonwortel,
    gevuld met 1 fijngeraspte rode Spaanse peper

Laat de paddestoelen uitlekken en snij de stelen eraf.
Snij de nerf uit de koolbladeren en snij ze in 3 onregelmatig gevormde stukken.
Snij de tofu in 10 stukken.
Laat de noedels uitlekken en schik alle ingrediënten op een grote schaal.
Breng de bouillon aan de kook.
Vermeng de ingrediënten voor de saus en giet deze in 4 kleine kommen.
Leg een beetje ui en geraspte daikon met rode peper op 4 borden.
Zet de pan met bouillon op een elektrische kookplaat op tafel.
Doe de vis, de paddestoelen en tenslotte de koolbladeren erin en vervolgens de prei, de noedels en de tofu.
Daarna kan ieder een beetje daikon en ui in de saus roeren en het voedsel uit de pan in de saus dopen.
U kunt ook een fonduepan gebruiken.

Bron: Tournedos.nl
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug