Kabeljauw op koolraap-wortelen

Kabeljauw op koolraap-wortelen

voor 2 porties

  • 1 kleine koolrabi, 250 g
  • 250 g wortelen
  • 1 lente-uitje
  • 2 theel. olie
 
  • 2 theel. mediumscherpe mosterd
  • 2 kabeljauwfilets, à 150 g
  • zout & peper
  • 4 dille stelen

Reinig, schil en halveer de koolrabi.
Snijd de helften kruislings in half cm dikke plakken.
Reinig de wortelen, schil en snijd ze diagonaal in half cm dikke plakken.
De lente-uitje in dobbelsteentjes fijnsnijden.
Verhit de olie in een gecoate pan.
Stoom de sjalotjes op een matig vuur tot ze doorschijnend zijn, voeg dan koolrabi en wortelen toe en breng op smaak met zout en peper.
Meng 6 eetlepels water en mosterd en roer door elkaar.
Dek af en stoom op een laag vuur gedurende 10 minuten.
Kruid de kabeljauwfilets rondom met zout en peper en leg ze op de groenten.
Dek af en kook 5 à 6 minuten.
Pluk de punten van de dillestelen, snijd ze fijn en vouw ze in elkaar.

Lekker met geschilde en gekookte aardappelen à 80 g per portie.

Bron: essen & trinken

Terug