Ketjapmie met pittige kabeljauw, krokante prei en paprika

ketjapmie_kabeljauw (2K)

  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • 4 kleine preien
  • 1 kleine groene paprika
  • 4 stukken à 125 g kabeljauwfilet (of roodbaarsfilet)
  • 2 eetl. sambal manis
  • wokolie
  • ½ dl ketjap manis

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Maak ondertussen de prei schoon en snijd in zeer smalle ringen.
Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes.
Bestrijk de kabeljauwfilet rondom met een beetje sambal.
Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan op een hoog vuur en bak hierin de stukken kabeljauwfilet in ca. 3 minuten aan elke kant bruin en gaar.
Voeg 2 eetlepel ketjap toe.
Verhit ondertussen een wok en voeg een flinke scheut olie (ca. 1 dl) toe.
Roerbak de prei en de paprika in 4 porties tot ze knapperig zijn.
Verhit in de (droge) pan van de mie de rest van de ketjap met ½ eetlepel sambal.
Voeg de mie toe en mengen.
Schep de ketjapmie op borden, leg de vis erop en schep de krokante prei en paprika op de vis.

Bron: Conimex

Terug