Kabeljauw in chilisaus

Kabeljauw in chilisaus

voor 2 personen

  • 200 g kabeljauw of andere visfilet
  • bloem
  • 2 eetl. olie, alle soorten
  • 2 tomaten
  • 1 ui
 
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper of Spaanse peper
  • 1 klein blikje tomatenpuree, 70 g
  • 20 cl bouillon, van tablet
  • 5 cl kokosmelk

Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
Wentel de vis door de bloem.
Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin.
Neem ze uit de pan.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in stukjes.
Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
Roer er de stukjes tomaat, de peper en de bouillon door en breng dit aan de kook.
Laat de saus 10 minuten koken.
Roer er de kokosmelk door en schep voorzichtig de vis in de saus.
Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is.

Menusuggestie
Lekker met doperwtjes met maïs en zilverlviesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Tomatenpuree

Terug