Kabeljauw met aioli en groenten

Kabeljauw met aioli en groenten

  • 1 bos worteltjes, schoongeboend
  • 1 kleine selderijknol
  • 500 g krieltjes met schil
  • 2 eidooiers
  • 4 eetl. azijn
  • 1 à 2 tenen knoflook uit de knijper
  • circa 30 cl zeer milde olijfolie of neutrale olie
  • 4 moten kabeljauwfilet van zo’n 150 g

Kook de wortels beetgaar in water met zout en een lepel suiker in circa 12 minuten.
Snijd de selderijknol in plakken, verwijder de bast en maak er dikke frieten van.
Kook in die 6 minuten beetgaar; als je handig bent in dezelfde pan als de wortels.
Kook de kriel.

Aioli
Pureer met de staafmixer de eidooiers met de azijn, knoflook en 1 stevige theelepel zout.
Voeg eerst drupsgewijs olie toe, later wat meer, tot je een zeer dikke mayonaise hebt.

Zout de vis en bak in een sliertje olie gaar in zo’n 2 minuten per kant.
Serveer alles lauw, niet heet.

Bron: Onno Kleyn

Terug