Kabeljauw uit de oven met aardappelpuree uit de oven

Kabeljauw uit de oven met aardappelpuree uit de oven

  • 2 stukken kabeljauwfilet
  • 1 venkel
  • 4 citroenplakjes
  • 1 rode ui
 
  • 4 klontjes ongezouten roomboter
  • zout & peper
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 15 cl halfvolle melk

Schil de aardappels en kook gaar in gezouten water.
Verwarm in een ander pannetje de melk met de boter op laag vuur.
Giet de aardappels af en giet het boter-en-melkmengsel bij de aardappels.
Stamp tot je een mooie romige puree hebt.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe nu de puree in een ovenschaal en maak mooie pieken met je lepel.
Leg nu een paar kleine klontjes boter bovenop de puree.
De boter zal zo gaan smelten in de oven en geeft een mooi bruin en knapperig randje aan de puree.
Zet de puree voor 10 minuten onder de grill op 220 °C.
Zet de oven nu op ovenstand en verlaag de temperatuur tot 200 °C.
Leg de vier stukken bakpapier neer.
Verdeel de kabeljauw in vier stukken en leg op elk stuk bakpapier een stuk kabeljauw.
Bestrooi de stukken met zout en peper.
Snijd de venkel en ui zo dun mogelijk en strooi over de kabeljauw.
Verdeel de citroen over de kabeljauw en doe op elk stukje een klontje boter.
Vouw de pakketjes nu dicht en gaar voor ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Warm de puree in de laatste 10 minuten nog even mee met de kabeljauw.

Bron: Vomar voordeelmarkt

Terug