Italiaanse zalmfilet

zalmfilet_italiaans (2K)

voor 2 - 3 personen
  • 1 pak Lassle Wilde & Witte rijst
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 1 eetl. zwarte olijven (zonder pit), grof gehakt
  • 2 eetl. verse basilicumblaadjes, in reepjes
  • 2 of 3 stukken zalmfilet (à ca. 125 g)
  • 2 eetl. (olijf)olie
  • 300 g broccoliroosjes

Mook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout.
Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan.
Rooster intussen de pijnboompitten in een koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin.
Hak de pijnboompitten grof.
Meng in een kom de pijnboompitten met zongedroogde tomaten, zwarte olijven en basilicumbiaadjes door elkaar.
Bestrooi de zalmfilets met zout & peper.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de zalmfilets op matig vuur ca. 5 minuten per kant.
Kook intussen in een pan met een bodem water en zout de broccoliroosjes in ca. 5 - 7 minuten beetgaar.
Giet de broccoli af.
Verdeel de rijst, broccoli en zalm over de borden.
Schep het basilicummengsel over de zalm.

Serveertip
Garneer de zalmfilets met een takje basilicum.

Bron: Lassie

Terug