Italiaanse vis uit de oven

Italiaanse vis uit de oven

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 5 groene olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • peper
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 400 g sperziebonen
  • 10 cl halfvolle melk

Warm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Hak de olijven en het schoongemaakte teentje knoflook klein.
Was de peterselie en knip de takjes klein.
Maak een mengsel van de olijven, knoflook, peterselie, wat citroensap, olie, tomatenpuree en wat peper.
Leg de vis in een ovenvaste schaal en bestrijk de vis met het mengsel.
Laat de vis in de hete oven in 15 minuten gaar worden.
Maak de sperziebonen schoon.
Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met hete melk en peper een puree.
Geef de aardappelpuree en de sperziebonen bij de vis.

Tomatenpuree

Bron: Voedingscentrum

Terug