Insalata di lar - alle con aringa

Salade van vlinderpasta met haring

insalata_aringa (2K)

  • 5 zoute haringen, gefileerd
  • 250 g gedroogde vlinderpasta
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. fijngesneden bieslook
  • 1 eetl. fijngesneden basilicum
  • zout en versgemalen peper (zwart/wit-melange)

Snijd iedere haringfilet schuinsweg in drie stukken.
Bewaar deze afgedekt in de koelkast.
Kook de vlinderpasta in 2½ liter gezouten kokend water bijtgaar.
Giet de pasta af in een vergiet, spoel ze koud onder stromend water en schud het aanhangende water goed weg.
Doe de pasta over in een ruime schaal.
Roer er direct de olie en de fijngesneden groene kruiden door.
Let erop dat alle pasta goed in aanraking komt met de olie, zodat ze naderhand niet aan elkaar kunnen plakken.
Breng ze op smaak met zout & peper.
Bewaar de vlinderpasta afgedekt in de koelkast.

Opmerking

Wijn (bij haring!): Malvasia of Vermentino is naar ons bekend de enige soort die daarbij past.
Deze van oorsprong Griekse druif wortelt onder meer in Friuli en Ligurië.
Zoals: Cormò ns - Viaro.

Bron: Mario
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug