Inktvis in witte wijn

  • 1 kg babyinktvisjes, schoongemaakt
  • ½ rode Spaanse peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 30 g boter
  • 3 grote sjalotten, in plakken
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1½ droge wijn
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes venkelgroen
  • 4 rijpe pomodori-tomaten
  • 2 theel. maizena
  • zeezout
  • versgemalen peper

Spoel de inktvisjes af en dep ze droog.
Snijd ze door, zodat het lijf gescheiden wordt van de tentakels.
Snijd de Spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Verhit de olie en boter in een braadpan en fruit de sjalotten en knoflook.
Voeg de inktvisjes toe en bak ze al omscheppend mee.
Voeg de wijn, laurierblad en Spaanse peper.
Laat alles met een deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven of tot de inktvis gaar is.
Dompel de tomatens ca. 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf.
Snijd de tomaten doormidden, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Roer de maizena in een kommetjes los met wat water.
Voeg het papje toe aan de inktvis en roer tot de saus iets bindt.
Voeg op het laatst de tomaat, zout & peper toe naar eigen smaak.
Lekker met rijst en sperziebonen of broccoli.

Bron: "Hallo Online"

Terug