Indonesische vis met wokgroenten en kerrierijst

Indonesische vis (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g stevige witte visfilet (bijv. pangasius of tilapia)
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 600 g grofgesneden wokgroenten
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 eetl. kerrie djawa
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Zoete Soja

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de visfilet in blokjes van ca. 3 cm.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en bak hierin ca. 4 minuten voorzichtig de blokjes vis goudbruin.
Haal ze uit de wok en laat ze goed uitlekken.
Roerbak in de wok de groenten 5 minuten.
Voeg de sambal en de helft van de kerrie toe en wok 2 minuten mee.
Voeg de woksaus toe aan de groenten.
Goed omscheppen en goed doorwarmen.
Schep voorzichtig de visblokjes erdoor.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de knoflook en de rest van de kerrie 1 minuut.
Meng met de warme rijst en breng eventueel verder op smaak met wat zout & peper.
Verdeel de kerrierijst over 4 diepe borden en schep de Indonesische vis erover.

Op tafel
Zet knapperige seroendeng en frisse gebakken uitjes op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de sambal oelek door de pittigere brandal of badjak.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Maleise kipsaté met ketjap-limoensaus en Citroensorbet met toe.

Bron: Conimex

Terug