Indonesische groente- en viscurry met amandelrijst

indische_groente_viscurry (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 6 eetl. geschaafde amandelen
  • 400 g stevige visfilet (bijv. pangasiusfilet)
  • 3 kleine uitjes
  • 300 g peultjes
  • 300 g tomaten
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Kerrie Groenten
  • 1 theel. sambal brandal
  • ½ zak kroepoek Bali

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Rooster de amandelen in een hete droge koekenpan licht bruin en laat ze op een bord afkoelen.
Snijd de vis in stukken van ca. 4 cm.
Pel de uitjes en snijd ze in 8 partjes.
Haal de peultjes af.
Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de ui 3 minuten.
Voeg de vis toe en wok nog 2 minuten.
Voeg de peultjes en tomaten toe en wok ze 1 minuut mee.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe, breng aan de kook.
Ca. 4 minuten zachtjes laten pruttelen.
Meng de rijst met de helft van de amandelen en sambal naar smaak.
Schep de rijst en de groente- en viscurry op 4 borden.
Strooi de rest van de amandelen over de curry.
Leg de kroepoek erbij.

Op tafel
Geef er de rest van de kroepoek Bali bij en zet voor extra pit sambal brandal op tafel.

Lekker anders kan ook
Maak de curry met gemengde zeevruchten (diepvries) in plaats van visfilet.
De bereidingstijd is hetzelfde.

Bron: Conimex

Terug