Indiase garnalen

Indiase garnalen

  • stukje gember, 2 cm
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt gemalen komijn (djinten)
  • snufje gemalen kruidnagel
  • ½ eetl. citroensap
  • 200 g rauwe gepelde garnalen (evt. ontdooid uit de diepvries)
  • 2 sjalotjes
  • 4 takjes koriander
  • 2 eetl. olie

Schil het stukje gember en rasp het fijn.
Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
Meng de gember met de knoflook, de specerijen en het citroensap in een kom.
Schep de garnalen er door en laat dit een half uur in de koelkast marineren.
Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
Was de koriander en snijd het kruid klein.
Verwarm de olie in een grote koekenpan.
Leg de garnalen naast elkaar in de hete olie.
Bak ze in ca. 3 minuten tot ze roze zijn.
Keer ze af en toe.
Leg de garnalen op een voorverwarmde schaal.
Fruit op hoog vuur snel de sjalot en de koriander in de overgebleven olie en schep dit op de garnalen.

Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en volkorenbrood.

Gemberwortel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug