Ikan bakar pedis - Pittige gegrilde vis

Ikan bakar pedis - Pittige gegrilde vis

  • 300 g witte rijst
  • 60 g basis voor boemboe
  • ½ eetl. sambal brandal
 
  • 1 eetl. zoete dikke ketjap
  • 1 eetl. wokolie
  • 6 makreelfilets

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de ketjap, boemboe, sambal en olie in een kom en marineer de visfilets met dit mengsel.
Marineer de visfilets minimaal een half uur, het liefst langer.
Leg de gemarineerde makreelfilets op een stuk aluminiumfolie, ca. 30 x 30 cm en vouw deze dicht.
Gaar de makreelfiles pakketjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze.

Serveertip
Gebruik in plaats van aluminiumfolie bananenbladeren.

Bron: Conimex

Terug