Hollandse nieuwe met aardappelsalade - I

voor 2 personen

  • 1 bos radijs
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 bosuitje
  • 300 g kant en klare aardappelsalade
  • 3 nieuwe haringen

Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
Was de komkommer.
Snijd 1 helft in dunne plakken en de andere helft in kleine blokjes.
Was de tomaten, snijd 1 tomaat in plakken en de andere in blokjes.
Was de bosui en snijd hem in smalle ringen.
Meng de ringen bosui, de stukjes tomaat, de blokjes komkommer en de helft van de radijs door de aardappelsalade.
Leg de plakjes komkommer op de rand van een schaal en schik de salade erop.
Garneer met de plakken tomaat en de rest van de radijs.
Maak de haringen schoon en snijd ze in helften.
Schik de haring naast de aardappelsalade.

Menusuggestie
Lekker met een wit bolletje.

Bron: Voedingscentrum


Hollandse nieuwe met aardappelsalade - II

voor 2 personen

  • 150 g peultjes
  • 1 bos radijs
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • 300 g kant en klare aardappelsalade
  • 3 nieuwe haringen

Maak de groente schoon.
Kook de peultjes in weinig water in ca. 4 minuten net gaar.
Laat ze afkoelen.
Snijd de radijs in plakjes.
Snijd van de komkommer 1 helft in dunne plakken en de andere helft in kleine blokjes.
Snijd de bosui in smalle ringen.
Meng de ringen bosui, de blokjes komkommer en de helft van de radijs door de aardappelsalade.
Leg de peultjes en de plakjes komkommer op de rand van een schaal en schik de salade erop.
Garneer met de rest van de radijs.
Maak de haringen schoon en snijd ze in repen.
Schik de haring naast de aardappelsalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug