Gewokte hokkien mie met garnalen

hokkienmie (16K)

  • 1 pak hokkien mie
  • wokolie
  • 300 g gepelde rauwe garnalen (diepvries)
  • 1 Chinese kool
  • 1 eetl. citroensap
  • ½ - 1 eetl. sambal badjak

Meng de marinademix (uit het pak) met 3 eetlepels olie en de garnalen, 15 minuten laten trekken.
Wel ondertussen de mihoen (uit het pak) ca. 15 minuten in 1 liter koud water.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de mie (uit het pak) toe, kook deze in ca. 3 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en snijd de Chinese kool in brede reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de koolreepjes 3 minuten.
Schep de kool uit de wok.
Zet de wok terug op het vuur, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de garnalen 3 minuten.
Blus af met een ½ dl water en laat het kruidenblokje (uit het pak) smelten.
Schep de mihoenstukjes en de mie erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Breng op smaak met het citroensap en de sambal naar smaak.
Schep de gewokte hokkien mie in diepe borden of kommen.

Op tafel:
Zet kroepoek, atjar, seroendeng, gebakken uitjes, ketjap en/of sojasaus en sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Geef er een komkommersalade bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Lekker anders kan ook:
Vervang de garnalen door reepjes kipfilet of roerbakvleesreepjes (ca. 5 minuten roerbakken).
Vervang de Chinese kool door spitskool of paksoi.

Bron: Conimex

Terug