Harissa-zalm met venkelsalade

Harissa-zalm met venkelsalade

voor 2 porties

    • zalm
  • 2 theel. harissa
  • 2 eetl. olie
  • 2 zalmfilets, à 200 g
  • zout
 
    • sla
  • 2 kleine venkelknollen, à 250 g
  • 80 g witte uien
  • zout
  • 75 g magere yoghurt
  • 75 g romige schapenkaas
  • Piment d'Espelette, resp. cayennepeper
  • 1 Marokkaanse zoutcitroen
  • 4 takjes munt
  • 6 stengels platte peterselie
  • 3 eetl. granaatappelpitjes, ca. 40 g

Meng voor de zalm de harissa-pasta met de olie en bestrijk de zalm met de olie.
Zet opzij in een ovenvaste schaal.
Maak voor de salade de venkel schoon, snij de venkel in vieren en verwijder de steeltjes.
Snijd de venkel in zeer fijne plakjes.
Snij de uien in fijne plakjes, meng met venkel en een ½ theelepel zout in een kom.
Kneed krachtig met je handen gedurende 2 minuten.
Pureer yoghurt en schapenkaas in een bekerglas met een staafmixer, meng met de venkeluitjes en breng op smaak met de pimento d'Espelette.
Snijd de citroen in de lengte in achten en snijd het dan in 1 cm kleine stukjes.
Pluk de munt- en peterseliebladeren van de stengels en snijd ze grof.
Voeg de citroen en de kruiden toe aan de venkelsalade.
Bedek de salade en leg deze opzij.
Kruid de zalm met zout en bak in een 200 °C voorverwarmde oven op een blik in de grill van de tweede rail van onderaf gedurende 15 minuten.
Voeg de granaatappelpitjes toe aan de venkelsalade, kruid indien nodig en serveer met de harissa-zalm.

Terug