|
|
Schep alle in blokjes gesneden ingrediënten in een ruime kom en meng alles voorzichtig door
elkaar.
Besprenkel de salade met wijnazijn en breng het geheel op smaak met peper, zout en verse dille.
Halveer vervolgens de eieren en wrijf zowel het eigeel als het eiwit apart door een zeef.
Roer voor de dressing het eigeel samen met de mosterd glad en voeg daarna ook de azijn, olie en de slagroom
toe en roer dit tot een glad geheel.
Roer de dressing daarna voorzichtig door de salade.
Zet het geheel in de koelkast en laat de smaken 2 uur intrekken.
Maak in de tussentijd de saus door de zure room glad te roeren met bietensap, citroensap, mierikswortel en
peper en zout naar smaak.
Verdeel de salade over gekoelde borden en garneer deze met dille topjes.
Schep de saus rondom en serveer meteen.
Wijnadvies
Sauvignon Blanc, Cercle de la Grappe, Pays d’Oc, Frankrijk