Gegrilde haringburger

herringburger (2K)

  • 4 verse haringfilets
  • 3 eetl. gesneden bieslook
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. witbroodkruim
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. roomboter
  • ½ krop sla
  • 4 eetl. mosterdsaus
  • 2 eetl. gehakte bladselderij
  • 4 zachte ronde broodjes

Snijd de haring met een scherp mes zeer fijn.
Kruid het mengsel vervolgens met peper, zout en bieslook.
Meng daarna het broodkruim erdoor en vorm 4 gelijke bolletjes.
Druk deze enigszins plat en bak ze daarna in een pan met teflonlaag aan beide zijden goudbruin in zonnebloemolie.
Snijd in de tussentijd de broodjes door en rooster deze in een pan.
Besmeer ze daarna licht met roomboter en beleg het onderste gedeelte van de broodjes met blaadjes kropsla.
Leg hierop de haringburgers en bedek deze met mosterdsaus en bladselderij.
Plaats het kapje er bovenop en serveer meteen.

Wijnadvies
Stamps Semillon Chardonnay, Gallo, USA

Succestip
Ook lekker met gebakken uienringen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug