Gegrilde harder met komkommersalsa

harder (4K)

  • 1 flinke harder (als het effe kan duurzaam gevangen)
  • 1 komkommer
  • 1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
  • 1 rood pepertje, zeer fijn gehakt
  • 2 volle eetl. gehakte verse muntblaadjes
  • 2 eetl. kappertjes
  • olijfolie
  • citroensap naar smaak
  • grof zeezout
  • kogelbarbecue (een Weber, inderdaad)

Snijd de komkommer in de lengte door midden, en schrap met een lepel de zaadlijsten eruit.
Schil ‘m niet, maar snijd in zo klein mogelijke stukjes: een salsa is geen salsa zonder hele kleine stukjes.
Meng de komkommer met de sjalot, knoflook, rode peper, munt, en kappertjes, en maak aan met 6 eetlepels olijfolie en wat citroensap.
Stook de barbecue flink op.
Bestrijk de harder met wat olie, bestrooi met grof zeezout, en klem tussen een visrooster.
Grill de harder op de barbecue, ongeveer 10 minuten per kant, en serveer met de salsa.
Ja, dat smaakt.

Bron: Onno Kleyn

Terug