Gegrilde groente met champignons

Gegrilde groente met champignons

  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 100 g champignons
  • 1 eetl. olie
  • peper
 
  • nootmuskaat
  • tijm
  • 600 g aardappelen
  • 2 mootjes vis, bijv. kabeljauw
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 10 cl halfvolle melk

Maak de groente schoon.
Snijd de venkel in dunne parten, schaaf de courgette in dunne plakken, snijd de paprika in repen en de champignons in plakjes.
Druppel wat olie over de groente.
Verwarm een grillpan.
Gril de groente in een paar minuten gaar.
Laat de groente afkoelen en bestrooi het met wat peper en tijm.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Bestrooi de vismootjes met wat peper.
Bak de vis in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Geef de vis en de gegrilde groente erbij.

Champignons over?

Bron: Voedingscentrum

Terug