Groene koolpasta met gamba's

Groene koolpasta met gamba's

voor 2 porties

  • 600 g verse groene kool, of 250 g diepvries
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. amandelschilfers
  • peper & zout
 
  • 1 snuifje suiker
  • 200 g spaghetti
  • 10 garnalen, à 30 g, gepeld
  • 1 theel. Caribische jerk kruid
  • 2 plakjes limoen

Reinig en was de groene kool (of diepgevroren groene kool), kook in kokend gezouten water gedurende 3 minuten, laat uitlekken, blussen en laat uitlekken.
Knijp de boerenkool goed uit met je handen en hak het fijn.
Snijd de peper in fijne ringen.
Snijd de knoflook in plakjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan.
Bak de pepers en amandelschilfers kort aan.
Voeg de groene kool toe en stoom kortstondig.
Breng op smaak met zout, peper en een snuifje suiker.
Kook de spaghetti in ruim kokend gezouten water tot het beetgaar is volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af terwijl u 20 à 25 cl pastawater opvangt
Voeg de pasta en het pastawater toe aan de boerenkool en kook gedurende 1 à 2 minuten.
Kruid de garnalen met zout en het Caraïbische jerk kruid.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak de garnalen aan alle kanten gedurende 3 à 4 minuten.
Voeg de knoflook op het laatste moment toe.
Schik de pasta met de garnalen, besprenkel met een beetje olijfolie en serveer met 1 schijfje limoen per stuk.

Drank tip
Probeer een frisse en tegelijkertijd volle Prosecco met deze pittige pasta.

Bron: essen & trinken

Terug