Grietfilet in spaghetti van aardappel met een lichte kalfsjus

voor 10 personen

  • 10 grietfilets à 100 g
  • 5 grote aardappel, geschild
  • 2 bolletjes verse zomertruffel, geschaafd
  • olie
  • klontje boter
  • kervelblaadjes en blokjes tomaat, voor garnering
    • ingrediënten voor de saus
  • 12½ cl visfumet
  • 12½ cl kalfsfond
  • 12½ cl gevogeltefond
  • 150 g koude roomboter, in blokjes
  • 5 cl extra virgine olijfolie

Kook voor de saus de visfumet en de fonds tot de helft in.
Klop er dan de roomboter en olijfolie door met een staafmixer, zodat de saus dik en glanzend wordt.
Snij de aarsdappel bij, zodat ze mooi rond zijn.
Snij ze in dunne, spaghettiachtige reepjes (of gebruik een groentespaghettimachine als u die heeft).
Was de spaghetti in koud water en blancheer hem heel kort, zodat de slierten heel blijven.
Verwarm de over voor op 180 °C.
Bestrooi de grietfilets met peper en zout en bedek met geschaafde zomertruffel.
Wikkel de aardappelspaghetti strak om de vis.
Laat een pan met anti-aanbaklaag goed heet worden en giet er wat olie in.
Leg de grietfilet erin en bak hem aan beide zijden krokant.
Voeg de laatste 20 seconden een klontje boter toe.
Zet de vis daarna nog een minuut of 5 in de oven.
Leg de grietfilet op borden.
Klop de saus schuimig met een staafmixer en schep hem om de vis heen.
Garneer met de kervelblaadjes en blokjes tomaat.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug