Griet met spinazie

griet_spinazie (3K)

  • 600 g grietfilet
  • 500 g gehakte diepvriesspinazie
  • 5 dl melk
  • 3 eetlepels bloem
  • 50 g boter + wat extra voor de vorm
  • 100 g Gruy√®re
  • 100 g Emmentaler
  • 4 gekookte eieren
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
Pel de eieren, snij ze in kwartjes.
Smelt de boter voor de saus en roer er de bloem door.
Laat even sudderen.
Voeg er dan al roerend de melk aan toe en laat indikken.
Vermeng de 2 kaassoorten.
Hou ⅓ apart om te bestrooien en roer de rest door de saus.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en (heel weinig) zout.
Beboter 4 individuele ovenschaaltjes en verdeel er de spinazie over.
Leg er een stukje vis op en 4 partjes ei.
Kruid met peper en zout.
Giet er kaassaus over en bestrooi met de rest van de kaas.
Zet 25 à 30 minuten in de op 180 °C voorverwarmde oven.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug