Griekse rijst met tonijn en venkel

Griekse rijst met tonijn en venkel

voor 2 personen

  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 150 g zilvervliesrijst
 
  • ΒΌ bouillontablet met minder zout
  • 1 flinke venkelknol
  • 1 blikje tonijn, op water
  • 5 zwarte olijven zonder pit

Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Fruit de ui en de knoflook zacht in 1 eetlepel olie.
Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort mee smoren.
Voeg de rijst toe met ca. 35 cl water en het stukje bouillontablet en en breng dit aan de kook.
Kook de rijst in 20 minuten, of volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Maak de venkel schoon en snijd de groente in dunne parten.
Bestrijk de parten venkel met wat olie en grill de groente in een grillpan in ca. 8 minuten gaar.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
Roer de tonijn door de gare rijst en warm even door.
Snijd de olijven klein en meng ze door de wat vochtige rijst.
Geef de venkel erbij.

Olijven over?

Bron: Voedingscentrum

Terug