Goud zeebrasem met een apart sausje

goudzeebrasem (3K)

voor 3 personen

  • 3 prachtige vissen
  • paprikapoeder
  • mierikswortelpasta
  • peper en zout
  • boter
  • een stuk courgette fijn gesneden
  • een stuk komkommer
  • enkele champignons in vier gesneden
  • sluimererwten grof gesneden
  • enkele sjalotjes fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijn gesneden
  • een beetje verse basilicum fijn gehakt
  • een beetje verse rucola fijn gesneden
  • 1 theel. mierikswortel pasta
  • een beetje room
  • kerstomaat
  • een kwartje citroen
  • rucola

Spoel de vissen goed onder stromend water en dep ze droog.
Smeer in met mierikswortel pasta en kruid met paprikapoeder, peper en zout.
Bak deze goudbruin aan in boter.
Voor de saus alle groenten evenzeer de sjalotten en knoflook aanstoven in een beetje boter.
Voeg de mierikswortel pasta toe en kruid met peper en zout, voeg room en de verse kruiden toe.
Laat even inkoken.
Serveer op bord en garneer af.
Serveer er frietjes bij, maar kan ook met aardappelen naar keuze.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug