Gewokte zoete soja garnalen met rijstsalade

garnalen (1K)

  • 400 g (basmati)rijst
  • wokolie
  • 6 lente-uitjes
  • 400 g rauwe gepelde grote garnalen
  • 600 g wokgroentepakket met paprika
  • Conimex Woksaus Indonesische Zoete Soja
  • 4 eetl. grofgehakte koriander
  • 1 limoen

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst daarna zonder deksel koud worden en schep het geregeld om.
Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) in schuine plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen 2 minuten.
Wok vervolgens het groentepakket 2 minuten mee.
Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
Meng in een grote kom de rijst met de lente-uitjes en de koriander.
Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de rijst.
Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de rijst.
Breng eventueel op smaak met wat zout.
Goed mengen.
Schep de rijstsalade in 4 diepe borden en verdeel de gewokte garnalen met de groenten erover.

Op tafel
Zet hot kroepoek op tafel als pittige en knapperige extra!

Lekker anders kan ook
Vervang het limoensap door citroen- of sinaasappelsap.
Garneer de salade eventueel met citroen of limoen schilletjes.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Aziatische vlaflip.

Bron: Conimex

Terug