Gewokte scampi met pittige saus en tagliatelle

voor 2 personen

  • 500 g scampi
  • 1 pak tagliatelle of eiernoedels (mie)
  • 1 teentje look
  • cayennepeper
  • zwarte peper
  • olijfolie
    • voor de saus:
  • 1 glas witte wijn
  • 20 cl room
  • sojasaus

Ontdooi de scampi door ze even in lauw water te dompelen ze pellen dan makkelijker.
Verwijder het zwart darmkanaaltje en dep ze droog.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok.
Gooi de scampi erin en kruid ze met 1 geplet teentje look, cayennepeper en zwarte peper.
Bak ze kort en hevig aan.
Blus de scampi met de wijn, voeg de room toe en laat even inkoken tot sausdikte.
Breng op smaak met sojasaus.
Breng water aan de kook, dompel de eiernoedels (of tagliatelle) erin onder en laat ze van het vuur 4 minuten garen, giet ze af en meng ze onder de scampi.
Serveer op een warm bord en versier eventueel met groene kruidensnippers (dille, kervel...)

Tip
Je kan de tagliatelle terug even opwarmen in enkele eetlepels olijfolie, op het bord schikken en de saus met de scampi erover verdelen.
Serveer er een fruitige chardonnay of chenin bij.

Bron: Smulweb


Terug