Gewokte garnalenkorma met lente-ui

garnalenkorma (15K)

  • zout
  • 300 g basmati rijst
  • 250 g rauwe grote gepelde garnalen met staart (evt. diepvries)
  • wokolie
  • 600 g roerbakgroentepakket
  • 1 bakje Conimex Kruidenpasta voor Korma
  • 2 dl yoghurt
  • 3 lente-uitjes

Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de garnalen 3 minuten.
Giet de olie af en bewaar de garnalen.
Zet de wok terug op het vuur, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten.
Roer de boemboe en de yoghurt erdoor en laat ca. 2 minuten zachtjes pruttelen.
Schep er op het laatst de garnalen door en warm ze kort mee.
Was en snijd de lente-uitjes in schuine smalle plakjes.
Schep de gewokte garnalen korma in diepe borden of kommen en strooi de lente-uitjes erover.
Geef de rijst er apart bij.

Op tafel
Zet ketjap en/of sojasaus, sambal en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de roerbakgroenten door 1 in brede repen gesneden grote struik paksoi.
Voeg met de boemboe de geraspte schil van 1 limoen of citroen toe.

Bron: Conimex

Terug