Gevulde inktvis

  • 8 inktvistubes
  • 300 g gekookte garnalen, vongele of schelpdieren naar keuze
  • 1 tomaat, ontveld, ontzield, ontpit, brunoise gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 knoflooktenen, gesnipperd
  • 200 g gekookte rijst
  • 1 dl Noilly Prat
  • 1 dl visbouillon
  • plukje saffraan
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 pakjes tomato frito
  • peper en zout
  • snuf suiker
  • fijngehakte peterselie en/of koriander (koriander is niet ieders smaak)

Maak de inktvistubes goed schoon en kook ze 5 minuten in gezouten water, laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Verhit de olijfolie en bak hierin uien en knoflook glazig voeg de tomatenblokjes en suiker toe en laat 5 minuten meebakken, voeg de saffraan toe en blus af met de Noilly Prat en visbouillon.
Laat 5 minuten stoven (en wat inkoken) zonder deksel, voeg garnalen en rijst toe, meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
Vul met dit mengsel de inktvistubes, sluit ze met een coctailprikker.
Leg de tubes in een ingevette ovenschaal en schenk de tomato frito erover, zet de schaal 15 minuten in de oven, strooi er vlak voor het serveren de gehakte peterselie/koriander over.
Serveer dit gerecht met brood naar keuze.

Opmerking:
Als de tubes bevroren zijn moet je er rekening mee houden dat ze iets minder mals zijn dan verse.
Laat ze i.i.g. in de koelkast ontdooien en zorg dat ze niet in het dooiwater liggen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug