Gestoomde vis met gember

Gestoomde vis met gember

voor 2 personen

  • stuk gemberwortel, van 2,5 cm
  • ½ rode peper
  • 1 bosuitje
  • 1 groot koolblad
  • 200 g visfilet, bijv. tilapia, pangasius
 
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. sojasaus met minder zout
  • citroensap
  • 4 takjes koriander

Schil het stuk gemberwortel, snijd de helft in dunne plakjes en rasp de andere helft fijn.
Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje fijn.
Maak het bosuitje schoon en snijd hem in smalle ringen.
Was het koolblad.
Breng in een (stoom)pan water aan de kook.
Leg het koolblad in een stoommandje en daarop de stukken vis en de plakjes gember.
Stoom de vis met een deksel erop in 10 minuten gaar.
Fruit de geraspte gember in de hete olie tot dit gaat geuren.
Voeg de stukjes peper, de ringetjes bosui en de sojasaus toe en warm dit goed door.
Maak de saus op smaak met wat citroensap.
Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
Neem de vis met het koolblad uit de stoompan en druppel het sausje erop.
Strooi de koriander er over.

Menusuggestie
Lekker met wortelsalade met sinaasappel en gebakken rijst.

Hiervoor heb je nodig . . .

 
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetl. olie

Rode peper over?
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug