Geschroeide sint-jakobsschelpen op krokante wontons

  • 20 g boter
  • ½ theelepel fijn geraspte citroenschil
  • 4 sint-jakobsschelpen, schoongemaakt
  • zeezout
  • grof gemalen zwarte peper
  • 1 lente-uitje, in dunne plakjes gesneden
  • krokante wontons
  • 4 wontonwrappers
  • arachide-olie, om in te frituren

Snijd voor de krokante wontons een rondje uit elke wontonwrapper met een koekjessteker met een diameter van 5 cm.
Gooi de restanten weg.
Verhit een laag van 1 cm olie in een pan op hoog vuur.
Bak de wontons met twee tegelijk goudgeel en krokant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en zet ze apart.
Verhit een koekenpan op hoog vuur.
Laat er de boter in smelten.
Roer de citroenschil door de boter.
Bestrooi de sint-jakobsschelpen met zout & peper en bak ze 20 tot
30 seconden aan beide kanten, of tot ze goudbruin en net gaar zijn.
Schep een beetje lente-ui op de wontons en leg er een sint-jakobsschelp op.
Lepel er wat van het bakvet over en serveer dit hapje bij het drankje vooraf.

Bron: Donna Hay
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug