Gegrilde witlof

Gegrilde witlof

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 1 sinaasappel
  • peper
  • nootmuskaat
 
  • 3 - 4 struikjes witlof
  • 1 eetl. olie
  • 10 cl halfvolle melk
  • 150 g gestoomde makreel

Schil de agegrilde_witlof Gegrilde witlofardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Warm de grillpan tot matig heet.
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
Pers de sinaasappel uit.
Klop de geraspte sinaasappelschil en wat peper door het sinaasappelsap.
Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in vieren.
Bestrijk de parten dun met olie.
Grill het witlof in 4 - 6 minuten gaar.
Sprenkel de sinaasappeldressing er over.
Eet de groente warm of op kamertemperatuur.
Breng de melk aan de kook.
Verwijder de graten uit de makreel en snijd de makreel in stukjes.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Leg er de stukjes makreel op en geef de witlof erbij.

Sinaasappels over?
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Bron: Voedingscentrum

Terug