Gemengde gegrilde visschotel

  • 8 dunne kabeljauwmoten (van het staartstuk)
  • 2 moten zwaardvis, gehalveerd, vel en graat verwijderd
  • 4 zeewolffilets
  • zout & peper
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. sherry-azijn
  • 4 eetl. visbouillon (tablet)
  • schijfjes citroen
  • 4 grote gekookte garnalen, staart gepeld
  • barbecue of grillplaat

Wrijf de vis met zout & peper in en rooster ze op de barbecue of grillplaat in 6-10 minuten (afhankelijk van de dikte) bruin en gaar.
Roer een dressing van de olie, de azijn, zout, peper en de bouillon en verwarm die licht.
Serveer de vis met de dressing, schijfjes citroen en de garnalen.
Lekker met een frisse salade en gepofte aardappelen.

Opmerking
Zwaardvis is een zeer grote vis (van 2 tot 4,5 meter lang) en heeft heel smakelijk, stevig wit vlees. De vis wordt gebakken, gegrild en ook wel gerookt gegeten. In Zuid-Europa wordt zwaardvis regelmatig vers aangevoerd.
In Nederland en Belgiƫ is deze vis soms vers te koop; vervang de vis anders door extra kabeljauw.

Bron: Astrid Veltman

Terug