Gegrilde kreeft met boter van pistache en geconserveerde citroen

gegrilde_kreeft (2K)

voor 2 personen

  • 2 kreeftenstaarten van 250 g
    gehalveerd en schoongemaakt
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 80 g zachte boter
  • 4 eetl. fijngehakte rauwe, ongezouten pistaches
  • 1½ eetl. fijngehakte geconserveerde citroenschil
  • 1 eetl. gehakte bladpeterselie,
    alleen de blaadjes
  • zeezout
  • grof gemalen zwarte peper

Roer de boter, pistaches, citroenschil, peterselie, zout & peper in een kom door elkaar.
Smeer de boter over het vlees van de gehalveerde kreeftenstaarten en leg de staarten op een bakplaat.
Zet ze 8 minuten onder een matig hete grill, of tot de kreeftenstaarten gaar zijn.
Serveer ze met de verse citroen en krokante aardappelkoekjes.

Bron: Donna Hay
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug