Gegratineerde gerookte schelvis en bloemkool

Gegratineerde gerookte schelvis en bloemkool

  • boter
  • 350 g aardappelen, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 1 middelgrote bloemkool, gebroken in kleine roosjes
  • 1 eetl. bloem
  • 30 cl room
 
  • 100 g gruyère kaas, grof geraspt
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie
  • 2 eetl. geknipte bieslook
  • 500 g gerookte schelvis, gevild, in grote stukken gesneden
  • grote mespunt paprika, of naar smaak
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 °C
Beboter een brede 3-liter ovenschaal.
Doe de aardappelen in een grote pan en bedek ze met water.
Voeg zout toe en breng aan de kook.
Kook 4 minuten, voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 4 minuten.
Giet goed af en doe het in de bereide schaal.
Breng op smaak met peper.
Doe de bloemkool in een kom, giet de room erbij en klop het geheel door elkaar.
Breng op smaak met peper.
Strooi de helft van de kaas over de aardappels en bloemkool.
Strooi de kruiden over de schelvis.
Giet het roommengsel tussen de scheuren en over de bovenkant.
Strooi de rest van de kaas en de paprika eroverheen.
Bak 20 à 25 minuten, tot het goudbruin en borrelend is.

Bron: Mary Berry
Gepubliceerd door: BBC Food

Terug