Dit recept kan ook met paling en je kunt voor geep ook het recept van paling in het groen gebruiken.
|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de geep in moten van ca. 6 cm, sprenkel er citroensap op en strooi er zout en ruim vers gemalen peper
over, laat het een kwartier intrekken.
Leg een laagje geepmoten in een beboterde,ovenvaste schaal en strooi er laurierblaadjes over, hierop weer een
laag vis, de schaal moet dus zo groot zijn dat de vis er in 2 lagen in kan.
Sprenkel er wat olijfolie over en leg hier en daar een klontje boter.
Zet de schaal, afgedekt met aluminiumfolie ca. 45 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de moten.
Verwijder na 30 minuten het folie.
Roer de arrowroot los met een klein beetje koud water.
Neem de vis uit de schaal, houd ze warm, zeef het braadvocht in een steelpan, breng het aan de kook en bind
het met de aangemaakte arrowroot, maak de ovenschaal schoon, leg de geep er weer in en schenk de saus
erover.
Serveer met gebakken aardappelen en een groene salade.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©