Geep met laurier

Dit recept kan ook met paling en je kunt voor geep ook het recept van paling in het groen gebruiken.

  • 1 kg geep, schoongemaakt
  • verse, jonge laurierblaadjes
  • citroensap of lemonpepper
  • zout
  • peper
  • boter
  • olijfolie
  • 1 theel. arrowroot of maizena

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de geep in moten van ca. 6 cm, sprenkel er citroensap op en strooi er zout en ruim vers gemalen peper over, laat het een kwartier intrekken.
Leg een laagje geepmoten in een beboterde,ovenvaste schaal en strooi er laurierblaadjes over, hierop weer een laag vis, de schaal moet dus zo groot zijn dat de vis er in 2 lagen in kan.
Sprenkel er wat olijfolie over en leg hier en daar een klontje boter.
Zet de schaal, afgedekt met aluminiumfolie ca. 45 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de moten.
Verwijder na 30 minuten het folie.
Roer de arrowroot los met een klein beetje koud water.
Neem de vis uit de schaal, houd ze warm, zeef het braadvocht in een steelpan, breng het aan de kook en bind het met de aangemaakte arrowroot, maak de ovenschaal schoon, leg de geep er weer in en schenk de saus erover.
Serveer met gebakken aardappelen en een groene salade.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug