Simpel gebakken vis met groenecurryworteltjes

Simpel gebakken vis met groenecurryworteltjes

  • 4 filets van Omegabaars, zeebaars of roodbaars
  • 1 bos worteltjes
  • 1 dikke eetl. groene Thaise currypasta
 
  • 4 eetl. neutrale olie
  • 4 eetl. smaakolie,
    bijv. gember/vanille- of limoenolie

Zout de visfilets goed en laat minstens een kwartiertje intrekken.
Borstel de peentjes schoon onder de kraan.
Snijd in stukken.
Doe met 1 glas water en de currypasta in een pan, sluit en kook zachtjes beetgaar in 10 minuten.
Laat bijna, maar nooit helemaal droogkoken.
Breng op smaak met wat zout of meer currypasta.
Dep de vis goed droog.
Verhit de olie in een passende pan en bak er de filets op de velkant in gedurende 4 minuten.
Draai om en bak nog 1 minuut.
Leg de visfilets op de borden en giet er een beetje smaakolie over.
Dat kan zeer goede olijfolie zijn, maar ook iets anders, notenolie, chiliolie of iets chiquers.
Die van Valderrama zijn online te koop.

Bron: Onno Kleyn

Terug