Gebakken bloemkool met vis op Oosterse wijze

  • 1 bloemkool
  • 1 of 2 uien
  • 300 g visfilet (kabeljauw, koolvis, etc.)
  • 3 eetl. olijfolie
  • knoflook
  • (verse) gember
  • zout & peper
  • 1 theel. kurkuma (geelwortel)
  • koriander & komijn
  • een snuifje chillipeper

Verdeel de bloemkool in stukken.
Verhit de olijfolie in een wok of grote kom en bak de stukken op een heet vuur onder voortdurend roeren tot er een bruin randje aan komt.
Zet de gebakken bloemkool opzij en bestrooi met wat zout, peper, kurkuma, koriander, komijn en een weinig chillipeper.
Fruit nu de ui goudgeel en voeg de geraspte gember en look toe.
Voeg de visfilet toe en roerbak ca. 5 mimuten.
Voeg de bloemkool en een scheutje water toe en laat nog 5 à 10 minuten stoven.
Serveer met couscous!

Bron: De Wassende Maan

Terug