Garnalencakejes met grove mosterd remoulade

    • voor de garnalencakejes
  • gekookte garnalen, ongeveer 300 g, fijngehakt
  • 2 tot 3 eetl. mayonaise
  • 1 groot ei, licht geklopt
  • 2 eetl. gekruide droge broodkruimels
  • 1 eetl. verse bieslook, in stukjes gesneden
  • ½ theel. zout
  • ¼ theel. vers gemalen zwarte peper
 
    • voor de grove mosterd remoulade
  • 6 cl mayonaise
  • 1 eetl. grove mosterd

Verhit een bakplaat of anti-aanbakpan met kookspray en zet deze op een middelhoog vuur om voor te verwarmen.
Meng in een middelgrote kom met een lepel, de garnalen, mayonaise, ei, broodkruimels, bieslook, zout en zwarte peper door elkaar.
Meng goed en vorm het mengsel tot 4 cakejes, elk ongeveer 2½ cm dik.
Leg de taarten op een hete bakplaat en kook 3 minuten per kant, draaiend met een spatel, tot ze gaar zijn.
Haal de cakejes van de bakplaat.
Meng terwijl de cakejes worden gebakken, in een kleine kom met een lepel de mayonaise en graanmosterd.
Goed mengen.
Serveer de garnalencakejes met een remoulade die over de cakejes wordt gegoten.

Bron: Food network

Terug