Garnalenspies met visbrochettes en salsa picante

garnalenspies_visbrochettes (2K)

voor 10 personen

  • 10 houten of metalen satépennen
  • 60 gepelde tijgergarnalen
  • 3 eetl. olijf of roerbakolie
  • teentje knoflook
  • 20 kerstomaatjes
    • voor de salsa picante
  • 4 vleestomaten in blokjes
  • 2 rode pepers (zonder zaadjes) in ringetjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetl. verse peterselie (gehakt)
  • 2 eetl. kappertjes
  • zout & peper
    • voor de visbrochettes
  • 300 g zeeduivel ( in blokjes van 2 cm)
  • 300 g zalmfilet ( in blokjes van 2 cm)
  • 300 g boter makreel ( in blokjes van 2 cm)
  • 2 gele paprika's
  • ½ citroen uitgeperst
  • 10 houten satéprikkers
  • olijfolie of roerbakolie (3 eetl.)

Indien houten satéprikkers, deze geruime tijd in water laten weken.
Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen er door.
Rijg ze aan 10 satéstokjes met aan het begin en aan het eind een kerstomaatje.
Rooster de garnalen spiezen op een hete grill ca. 2 minuten per kant.

Voor de visbrochettes
Snijd de vis in blokjes van ca. 2 cm.
Meng het citroensap met de olie, zout & peper en wentel de diverse vissoorten er door heen.
Rijg de visblokjes om en om met gele paprika aan 10 satéstokjes.
Gril de visbrochettes 3 minuten per kant, en keer ze.

Voor de salsa picante
Mix de ingrediënten zoals beschreven voor de salsa picante door elkaar.

Opmerking
Serveer de salsa picante bij de garnalen en de brochettes.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug