Garnalensaté en courgettesaté met lemongrass Chili woknoedelsalade

garnalensate_courgettesate (6K)

  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • 1 courgette
  • wokolie
  • 8 eetl. Conimex Woksaus Lemongrass Chili
  • 300 g gemengde rauwkost
  • 400 g grote gepelde garnalen
  • ½ pot satésaus mild
  • Extra: 8 (lange) satéstokjes

Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Kook de woknoedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren en elk kwart in 6 stukjes.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje wokolie toe en wok de woknoedels 1 minuut.
Voeg de Conimex Woksaus Lemongrass toe.
Zet het vuur uit, voeg de rauwkost toe en laat de noedelsalade afkoelen.
Rijg de stukjes courgette aan 4 satéstokjes.
Rijg de garnalen ook aan 4 satéstokjes.
Bestrijk de saté met een heel klein beetje olie en bestrooi ze met wat zout & peper.
Rooster, op de hete barbecue of onder de grill, de courgettesaté 6 minuten en de garnalensaté 4 minuten om en om.
Verwarm ondertussen de satésaus mild volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de woknoedelsalade over 4 kommen of borden, leg de satés erop en schep er wat satésaus over.
Geef de rest van de saus er apart bij.

Op tafel
Zet voor een extra lekker knappertje als smaakmaker kroepoek Bali op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de rauwkost door fijngesneden spitskool en voeg een paar lepels grofgehakte koriander en peterselie toe.

Bron: Conimex

Terug