Garnalenkerrie

voor 2 personen

  • 200 g grote gare, gepelde garnalen
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 grote ui
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • een halve eetl. bloem
  • 1 dl visbouillon (van blokje of poeder)
  • een halve eetl. tomatenpuree
  • 1 flinke eetl. mangochutney
  • 2 el citroensap
  • 2 flinke eetl. crème fraîche
  • 0,1 g sargolsaffraandraadjes
  • zout
  • peper

Snipper de ui, zet de kokende bouillon klaar.
Meng tomatenpuree, chutney, crème, citroensap en verkruimelde saffraan.
Bak de uisnippers zachtjes glazig in de olie.
Strooi de kerrie en het meel erover, bak zachtjes even mee.
Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe.
Voeg nu het crèmemengsel toe, goed roeren, deksel erop en zachtjes laten pruttelen, 5 minuten.
Pel intussen het ei, en snijd in 6 partjes.
Proef de saus, maak op smaak af met peper en zout.
Tot hier kun je het van te voren maken.
Warm vlak voor het eten de garnalen zachtjes mee in de saus, garneer met het ei.
Heerlijk met rijst en sperziebonen.

Bron: Saffraan, het heilzame kruid

Terug