Garnalen met woknoedels en spitskool

garnalen_woknoedels (3K)

voor twee personen
  • ½ pak (125 g) woknoedels
  • 1 kleine (ca. 450 g) spitskool
  • wokolie
  • 250 g rauwe gepelde garnalen
  • Conimex woksaus knoflook koriander
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Snijd de spitskool in reepjes.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de spitskoolreepjes 2 minuten.
Voeg de garnalen toe en roerbak ze 2 minuten mee.
Schep de afgekoelde noedels erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Voeg dan de woksaus naar smaak (ca. 5 eetlepels) en de bieslook toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Schep de gewokte garnalen in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook

Vervang de rauwe garnalen door in kleine blokjes gesneden stevig visfilet of in dikke plakjes gesneden krabsticks (voeg de krabsticks toe met de woksaus).

Op tafel

Zet kroepoek en gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug